Welke matras is geschikt voor mensen met een allergie?

Mensen brengen een derde van hun leven in bed door. Om ervoor te zorgen dat een goede nachtrust ontspannend en rustgevend is en dat er 's morgens geen spanningen optreden, is het van groot belang de juiste matras te kiezen. Hetzelfde geldt voor mensen met een allergie. Zij moeten nog meer aandacht besteden aan een geschikte matras. De meeste allergiepatiënten hebben last van de toegenomen aanwezigheid van huisstofmijt. Huisstofallergieën gaan gepaard met ontstoken ogen, een loopneus en rode of jeukende huiduitslag. Dit kan worden vermeden met een geschikte matras. Het volgende artikel geeft nuttige tips over waar u op moet letten bij het kopen van een matras, aan welke eisen de matras moet voldoen en welk type matras geschikt is.

Matrassen voor mensen met een allergie bieden extra bescherming

We verliezen elke nacht ongeveer een liter vocht. Zweet en lichaamswarmte creëren een omgeving waar huisstofmijt van houdt omdat het vochtig en warm wordt. Daardoor vinden de mijten voldoende voedsel, vocht en warmte in de matras. De optimale inrichting van het bed, d.w.z. de matras, het kussen en de deken, is daarom de belangrijkste maatregel om de hoeveelheid mijtallergenen in de slaapkamer te verminderen. Een matras dat speciaal voor mensen met een allergie is gemaakt, is ideaal voor mensen die sterker reageren op mijten, huisstof, veren of andere irriterende stoffen.

Dit bevordert een comfortabele slaap omdat de onaangename symptomen van allergieën, zoals veelvuldig niezen, snotteren, hoesten, tranende ogen en jeuk, worden vermeden. Speciale matrassen voor mensen met een allergie verminderen het risico dat mijten de matras binnendringen. Deze matrassen zijn ademend en voorkomen zo dat er zich meer vocht ophoopt. Betere ventilatie voorkomt kolonisatie door mijten en schimmelgroei.

Welke matrassen zijn bijzonder goed voor mensen met een allergie?

Voor mensen met een allergie speelt de samenstelling van de matras een belangrijke rol. Springmatrassen zijn gevoeliger voor stof en vormen een betere broedplaats voor allergenen, zodat ze eerder ongeschikt zijn voor mensen met een huisstofmijtallergie. Het is ook aan te raden geen matrassen of beddengoed te kiezen die met dierlijke ingrediënten zijn bewerkt, bijvoorbeeld wol, paardenhaar of kamelenhaar. Enerzijds zijn deze producten moeilijk of niet te wassen, en anderzijds zijn mensen vaak allergisch voor dierlijk haar.

Onze biologische matrassen met natuurlijke materialen worden aanbevolen omdat het onwaarschijnlijk is dat huisstofmijten zich in deze modellen zullen nestelen. Deze matrassen zijn bijzonder hygiënisch en dus zeer geschikt voor de bestrijding van mijten. Hoe fijner de poriën in de matras, des te moeilijker is het voor bacteriën om zich aan de matras te hechten en te vermenigvuldigen. Allergiepatiënten kiezen best een klimaatregulerende matras.